DOLAR 32,3765 0.17%
EURO 35,0190 -0.21%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2257774-0,98%
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mezitli’de Gençler Satranç Hamlelerini Atatürk İçin Yaptılar

Mezitli’de Gençler Satranç Hamlelerini Atatürk İçin Yaptılar

ABONE OL
Kasım 9, 2020 07:32
Mezitli’de Gençler Satranç Hamlelerini Atatürk İçin Yaptılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mezitli’de Gençler Satranç Hamlelerini Atatürk İçin Yaptılar

Mezitli Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği 10 Kasım Atatürk’ü Anma Hızlı Satranç Turnuvası Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ilk hamlesi ile başladı. Yenimahallede bulunan Mezitli Belediyesi Halı Sahasında gerçekleşen turnuva girişinde tüm sporcu ve ailelerine ateş kontrolü yapılarak maske ve siperlik dağıtıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına saygı duruşundan bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından yapılan turnuvada 36 genç şampiyon olmak için mücadele etti.

2006-2009 doğumlu gençlerin katıldığı, başarılı olan sporcuların para ödülü aldığı turnuvada yarışan çocuklar kadar izleyen aileler de büyük heyecan yaşadı.

Başkan Tarhan’ın yanı sıra Türkiye Satranç Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan’ın da izlediği turnuvada şampiyonluğa uzanan Taha Şahin  bin lira, ikinci olan Ali Görkem Polat 750 lira ve üçüncü olan Burak Kayra Ünal 500 lira ödülün sahibi oldu. Ödül töreni büyük sevinç gösterisine dönüştü.

Turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar dileyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, virüs salgını koşullarına rağmen, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde her yıl olduğu gibi satranç turnuvası düzenlediklerini söyledi. Virüsün olası etkilerine karşı daha az katılımla turnuvayı hızlandırılmış şekilde gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Maalesef virüs salgını döneminde çok zor koşullarda yaşamak durumundayız. Türkiye’de ve Dünyada büyük yıkıcı etkilere karşı çocuklarımızı koruyabilmek için bütün tedbirleri alıyoruz. Bunun yanında özgürce dolaşamayan çocuklarımıza ve ailelerimize güzel bir zaman geçirmeleri için fırsat sunmak istedik. Önceki yıllarda daha kalabalık turnuvalar gerçekleştiriyorduk. Ancak bu koşullarda ancak daha küçük çaplı bir turnuva yapmak durumunda kaldık. Çocuklarımızın satranç gibi zihni geliştiren çok önemli bir dala eğilim göstermesi de son derece önemli. Eğitimlerine de katkı sağlayacaktır. Her şeyden önce analitik düşünceyi öğreniyorlar. Yarınlarda arkadaşları arasında çok ön plana çıkacaklardır. Tüm katılımcılara ve tüm olumsuz şartlara rağmen onlara destek vermek amacıyla buraya gelen ailelerine çok teşekkür ederim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.