DOLAR 32,3717 0.15%
EURO 34,9787 -0.3%
ALTIN 2.324,280,22
BITCOIN 22748061,04%
Mersin
20°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KÜLTÜR VE SANATTA GELECEĞE YATIRIM YAPIYOR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KÜLTÜR VE SANATTA GELECEĞE YATIRIM YAPIYOR

ABONE OL
Kasım 16, 2020 14:13
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KÜLTÜR VE SANATTA GELECEĞE YATIRIM YAPIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KÜLTÜR VE SANATTA GELECEĞE YATIRIM YAPIYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ KENT GENELİNE YAYILDI

ŞEHİR TİYATROLARI TAMAMEN PROFESYONELLEŞTİ

BAŞKAN SEÇER: “MERSİN, SANATIN HER ALANINDA EN İYİ NOKTALARA GELECEK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanatta önemli çalışmalara imza atıyor.  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği günden bu yana en çok önem verdiği konuların başında gelen kültür ve sosyal faaliyetler, kent genelinde günden güne ağırlığını hissettiriyor.

Büyükşehir Belediyesi, Şehir Tiyatroları’nın yeniden yapılandırılması, pandemi koşulları dikkate alınarak ilçelerde, mahallelerde, yaylalarda ve sahillerde gerçekleştirdiği konserler, çocuklar ve gençler başta olmak üzere her yaş grubundan vatandaşlara yönelik kurslar, Mersin’de ilk olan çalıştay ve Çok Sesli Çocuk Korosu, fuar ve festivallere verilen desteklerle kentte kültür ve sanat havası estiriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat alanında çalışmalar gerçekleştirerek, kültürel değerleri gelecek kuşaklara aktarmak, Mersin’i kültür ve sanat şehri yapmak, ulusal ve uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesine katkı sağlayarak, Mersin’in tanınırlığını arttırmak amacıyla projelerini başarıyla yerine getiriyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği günden bu yana en çok önem verdiği konuların başında gelen kültür ve sosyal faaliyetler, kent genelinde günden güne ağırlığını hissettiriyor.

Mersin kültür ve sanat kenti oluyor

Şehir Tiyatroları, Dans Grupları, Kent Orkestrası, Oda Orkestrası, Kütüphanesi ve bünyesinde barındırdığı Konservatuvar ile kent genelinde son 1.5 yıldır önemli kültürel ve sanatsal etkinliklere imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu etkinlikleri belli bir yaş grubuna, bölgeye ve kesime değil, kent geneline yayarak, her yaştan vatandaşa ulaşmasını sağlıyor.

Mersin’de ilk olan çalıştay ile paydaş kurum ve sanat camiası ile işbirliği

Başkan Vahap Seçer’in göreve gelmesinden kısa bir süre sonra bir ilk olma özelliği taşıyan ve toplumun her kesiminden sanatçılar ile ilgili kurum temsilcilerinin de katıldığı bir çalıştay gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bu çalıştayın sonunda 2024 yılına kadar gerçekleşmesi planlanan etkinlik, hizmet, faaliyet ve projeleri belirledi. Bu çalıştay ile çalıştaya katılan paydaşların da görüş ve önerilerini alan Büyükşehir Belediyesi, hayata geçireceği kültür ve sanat etkinlikleriyle ilgili olarak paydaş kurumlar ve sanat camiası ile işbirliği zeminini hazırlamış oldu. Böylece, bundan sonraki süreçte hayata geçecek olan kültürel ve sanatsal etkinlikler, kent bünyesindeki kurum ve sanatçıların da görüşleri ve onayları alınarak uygulanıyor. 

Büyükşehir, geleceğe yatırım yapıyor

Kültürel ve sanatsal anlamda yetişmiş ve profesyonel sanatçı kadrosunu arttırarak güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, geleceğin sanatçılarını yetiştirme misyonunu da yerine getiriyor. Yetenekli gençler ve çocuklara Büyükşehir’in tiyatro, konservatuvar, koro ve dans gruplarında aldıkları ücretsiz eğitimlerle, ilgi duydukları sanat dalında profesyonel eğitim alma imkanı sunuluyor. Bu gençler ve çocuklar, Belediye’nin gerçekleştirdiği etkinliklerde görev alarak, kültürel ve sanatsal etkinliklerde sürekliliği sağlıyor.

Yine bir ilk olarak Çok Sesli Çocuk Korosu’nu kuran, her yaştan vatandaşın ücretsiz olarak yararlanabileceği bağlama, keman, gitar, piyano, ud, ritm saz gibi enstrüman kurslarını da gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, resim kursu ve kadınların ilgi gösterdiği iğne oyası kurslarını da devam ettiriyor. 

Fuar ve festivallere büyük destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, kent genelinde hayata geçirdiği kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra önemli festivallere ve fuarlara da maddi ve lojistik olarak destek veriyor. Büyükşehir, başta uluslararası kimlikteki Mersin Narenciye Festivali, kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, Mersin Kitap Fuarı gibi önemli etkinliklere büyük katkılar sunuyor.

Küçük dokunuşlar, büyük ses getirdi

“Mersin’i sanatın her alanında çok iyi noktalara getirmek adına halkımıza söz verdik” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bu sözünü yerine getirmek için aralıksız çalışan ve yeni projeler üreten Mersin Büyükşehir Belediyesi, son 1,5 yıl içinde kent genelinde gerçekleştirdiği kültür ve sanat dokunuşlarıyla, bu alanda adından övgüyle bahsedilen belediyelerden biri oldu. İlçelerde, mahallelerde, yaylalarda ve sahillerde, kısacası kentin her köşesinde Kent Orkestrası ile Konservatuvar ses ve saz sanatçılarının gerçekleştirdiği konserlerle, kent yeni bir soluk aldı. Etkinliklerin yapılacağı yerler belirlenirken izlenen strateji, şehrin her bölgesindeki vatandaşların, bu etkinliklerden eşit bir şekilde faydalanmaları üzerine kurgulanıyor. Böylece Büyükşehir Belediyesi’nin her imkanı, vatandaşlara adil bir şekilde ulaştırılıyor.

Şehir Tiyatroları tamamen profesyonelleşti

Şehir Tiyatroları’nda da yeni bir yapılanmaya giden ve Genel Sanat Yönetmenliği’ne Murat Atak’ı getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, tiyatro ekibini daha da güçlendirmek için açtığı sınava, yurdun dört bir yanından 700 sanatçı başvurdu. Şehir Tiyatrosu’nda görev alacak yeni sanatçıları, ünlü sanatçı Cihan Ünal’ın da aralarında bulunduğu konusunda uzman akademisyenler ve kendini sanatında kanıtlamış Türkiye’nin bu sanat dalındaki önemli temsilcilerinden oluşan bir jüri belirledi.

Seçer: “Sanat kenti, kültür kenti ve kardeşlik kenti Mersin’i yaratmak istiyoruz”

Şehir Tiyatroları’ndaki yapılanmayı değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  kültürel ve sanatsal alandaki bu yapılanmanın çok önemli olduğunu belirterek, “Çağdaş, modern, insanların barış ve kardeşlik duygularıyla birbirini sevdiği ve saydığı; renginden, mezhebinden, meşrebinden, dilinden, inancından dolayı kimsenin ötekileştirilmediği bir kent yaratmak istiyoruz. Modern bir kent, çağdaş bir kent, sanat kenti, bilim kenti, kültür kenti ve kardeşlik kenti Mersin’i yaratmak istiyoruz. İşte bu amacımızı, bu kadrolarla yaratacağız” dedi.

Kentteki yerel tiyatro topluluklarına da ilgi gösteren Büyükşehir Belediyesi, bu tiyatro gruplarının sahnelediği oyunların daha geniş kitlelere ulaşması için de destek veriyor.

Her güzel şey okumakla başlar

Büyükşehir Belediyesi, birçok gencin gerek ders çalışmak, gerekse de kitap okumak ve ödev hazırlamak için uğrak yeri olan Merkez Kütüphanesi’nin yanı sıra ilçelerinde kütüphane olmayan öğrencilere Gezici Kütüphane aracılığıyla götürdüğü kitaplarla, onların da bu imkandan faydalanmalarını sağlıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin en ücra köşelerine kadar götürdüğü bu kitaplarla çocukların okuma alışkanlığı kazanmasının temeli atılıyor.

Etkinlikler, pandemi kurallarına bağlı olarak yapılıyor    

Pandeminin başladığı ilk aylarda, toplum sağlığı açısından salonlarda ve açık alanlardaki bütün sosyal ve kültürel etkinliklerini belli bir süre ertelese de sosyal medya hesapları aracılığı ile bu etkinlikleri vatandaşların evine kadar ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat etkinliklerinin insanların en önemli ihtiyaçlarından birisi olduğu prensibinden asla vazgeçmiyor. Şu anda da faaliyetlerinin bir kısmını pandemi nedeniyle bir süre erteleyen Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, bazı etkinliklerini ise maske ve sosyal mesafe kuralı ile hijyen kurallarına azami bir şekilde özen göstererek gerçekleştiriyor….

Gündoğdu: Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyeli değerlendirilmeli Çukurova ve Mersin’de yatırımların artmasıyla ülkemizin ihracatta daha fazla söz sahibi olacağını aktaran MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Dış ticarette ülkemizin gözde bölgelerinden Çukurova, daha fazla yatırım alarak Türkiye’nin gözbebeği konumuna gelebilir” dedi. Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) geçtiğimiz ay yapılan 17’nci olağan genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Adnan Gündoğdu, Çukurova Bölgesi ve Mersin yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Çukurova Bölgesinin üretim ve istihdamı ile ülkemize büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, bölgeye daha fazla yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi. MAJÖR KONUMA GELMEK MÜMKÜNDÜR Bölgenin geçen sene 16 milyar dolar ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, “Akdeniz Bölgesi tarımsal üretim ve ürün işleme açısından ülkemizin lider bölgesidir. Tarımsal ve sanayi ürünleri açısından ülkemizin yükselen değeri Çukurova’nın tarım kenti Mersin, muz, limon, çilek, erik, badem, keçiboynuzu, yenidünya, sakız kabak ve taze bakla üretiminde Türkiye birincisidir. 9 tarım ürününde ise ikinci sırada yer alan kentimiz, lojistik, liman, sanayi ve turizmde yatırımlar alması ile daha öne çıkabilir. Özellikle tarım ve sanayi üretiminin önem kazandığı günümüzde Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bölgede hemen hemen sektörde üretim var, üretim hacmini daha yukarılara taşımak, daha fazla pazarda söz sahibi olmak, majör konumuna gelmek mümkündür” dedi. ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ Doğru yatırımların yapılması, merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılması ve iş dünyasının yatırıma teşvik edilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Gündoğdu, “Ekonomik darboğazların yaşandığı, faiz gündemli yatırımların düşünüldüğü günümüzde iş dünyasının sanayi yatırımlarından kopmaması ve doğru yatırımların yapılması için resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın temasta çalışacağız. Birlikte hareket ederek ve hızlı bilgi paylaşımı ile işbirliğinde bulunacağız. Yaklaşan yerel seçimlerden sonra üretim ve istihdam odaklı bir kent gündemi oluşturmak için gayret edeceğiz. Bölgenin sosyo-ekonomik olarak kalkınması için büyük emekler harcayan MESİAD, bundan sonra da rolünü yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
Gündoğdu: Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyeli değerlendirilmeli  Çukurova ve Mersin’de yatırımların artmasıyla ülkemizin ihracatta daha fazla söz sahibi olacağını aktaran MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Dış ticarette ülkemizin gözde bölgelerinden Çukurova, daha fazla yatırım alarak Türkiye’nin gözbebeği konumuna gelebilir” dedi.  Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) geçtiğimiz ay yapılan 17’nci olağan genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Adnan Gündoğdu, Çukurova Bölgesi ve Mersin yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Çukurova Bölgesinin üretim ve istihdamı ile ülkemize büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, bölgeye daha fazla yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi.   MAJÖR KONUMA GELMEK MÜMKÜNDÜR Bölgenin geçen sene 16 milyar dolar ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, “Akdeniz Bölgesi tarımsal üretim ve ürün işleme açısından ülkemizin lider bölgesidir. Tarımsal ve sanayi ürünleri açısından ülkemizin yükselen değeri Çukurova’nın tarım kenti Mersin, muz, limon, çilek, erik, badem, keçiboynuzu, yenidünya, sakız kabak ve taze bakla üretiminde Türkiye birincisidir. 9 tarım ürününde ise ikinci sırada yer alan kentimiz, lojistik, liman, sanayi ve turizmde yatırımlar alması ile daha öne çıkabilir. Özellikle tarım ve sanayi üretiminin önem kazandığı günümüzde Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bölgede hemen hemen sektörde üretim var, üretim hacmini daha yukarılara taşımak, daha fazla pazarda söz sahibi olmak, majör konumuna gelmek mümkündür” dedi.  ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ Doğru yatırımların yapılması, merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılması ve iş dünyasının yatırıma teşvik edilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Gündoğdu, “Ekonomik darboğazların yaşandığı, faiz gündemli yatırımların düşünüldüğü günümüzde iş dünyasının sanayi yatırımlarından kopmaması ve doğru yatırımların yapılması için resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın temasta çalışacağız. Birlikte hareket ederek ve hızlı bilgi paylaşımı ile  işbirliğinde bulunacağız. Yaklaşan yerel seçimlerden sonra üretim ve istihdam odaklı bir kent gündemi oluşturmak için gayret edeceğiz. Bölgenin sosyo-ekonomik olarak kalkınması için büyük emekler harcayan MESİAD, bundan sonra da rolünü yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

Gündoğdu: Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyeli değerlendirilmeli Çukurova ve Mersin’de yatırımların artmasıyla ülkemizin ihracatta daha fazla söz sahibi olacağını aktaran MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Dış ticarette ülkemizin gözde bölgelerinden Çukurova, daha fazla yatırım alarak Türkiye’nin gözbebeği konumuna gelebilir” dedi. Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) geçtiğimiz ay yapılan 17’nci olağan genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Adnan Gündoğdu, Çukurova Bölgesi ve Mersin yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Çukurova Bölgesinin üretim ve istihdamı ile ülkemize büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, bölgeye daha fazla yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi. MAJÖR KONUMA GELMEK MÜMKÜNDÜR Bölgenin geçen sene 16 milyar dolar ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, “Akdeniz Bölgesi tarımsal üretim ve ürün işleme açısından ülkemizin lider bölgesidir. Tarımsal ve sanayi ürünleri açısından ülkemizin yükselen değeri Çukurova’nın tarım kenti Mersin, muz, limon, çilek, erik, badem, keçiboynuzu, yenidünya, sakız kabak ve taze bakla üretiminde Türkiye birincisidir. 9 tarım ürününde ise ikinci sırada yer alan kentimiz, lojistik, liman, sanayi ve turizmde yatırımlar alması ile daha öne çıkabilir. Özellikle tarım ve sanayi üretiminin önem kazandığı günümüzde Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bölgede hemen hemen sektörde üretim var, üretim hacmini daha yukarılara taşımak, daha fazla pazarda söz sahibi olmak, majör konumuna gelmek mümkündür” dedi. ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ Doğru yatırımların yapılması, merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılması ve iş dünyasının yatırıma teşvik edilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Gündoğdu, “Ekonomik darboğazların yaşandığı, faiz gündemli yatırımların düşünüldüğü günümüzde iş dünyasının sanayi yatırımlarından kopmaması ve doğru yatırımların yapılması için resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın temasta çalışacağız. Birlikte hareket ederek ve hızlı bilgi paylaşımı ile işbirliğinde bulunacağız. Yaklaşan yerel seçimlerden sonra üretim ve istihdam odaklı bir kent gündemi oluşturmak için gayret edeceğiz. Bölgenin sosyo-ekonomik olarak kalkınması için büyük emekler harcayan MESİAD, bundan sonra da rolünü yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.