DOLAR 32,3415 0.22%
EURO 35,0508 -0.23%
ALTIN 2.282,510,24
BITCOIN 22854361,52%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Karaduvar Halkı Mahallesine Sahip Çıkıyor

Karaduvar Halkı Mahallesine Sahip Çıkıyor

ABONE OL
Şubat 10, 2020 09:39
Karaduvar Halkı Mahallesine Sahip Çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karaduvar’da kurulmak istenen plastik fabrikasına karşı Semt Evi öncülüğünde bir araya gelen ve imzalar toplayan mahalleli bugün imza kampanyasını sonuçlandırdığı bir basın açıklaması yaptı.

Karaduvar Semt Evi adına açıklamayı okuyan Hamit Sakar;

“Biz Karaduvar’ı neyle biliriz, deniziyle, balığıyla, yeşilliğiyle biliriz. Bunları üreten, ortaya çıkaran emekçilerini tanırız.

Bir de patronlar var. Onlar Karaduvar’a bakınca başka şeyler görürler. Değerli araziler, ranta açılacak alanlar, yaşamları umursanmayacak insanlar görürler. KAR görürler, RANT görürler var. Biz bunları Kaz dağlarından, Akkuyu’dan, Artvin’den tanıyoruz. Bunlar memleketin dört bir yanında doğayı talan edenler. Havamızı, suyumuzu, toprağımızı pazara çıkaranlar.

Şimdi mahallemizde plastik fabrikası kuracaklarmış. Mahallemizin dört bir yanında kimyasal atık saçan tesisler yetmedi bir de burayı Özel Endüstri Bölgesi ilan edeceklermiş. Bize, Karaduvarlılara yaşayacak yer bırakmayacaklarmış.” diyerek seslendiği açıklamayı Karaduvar halkını, doğa ve insan düşmanı bu patron düzenine karşı mücadeleye, örgütlenmeye çağırarak bitirdi.

Oluşturulan heyet pazartesi günü toplanan yüzlerce imzayı Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü’ne teslim edecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.