DOLAR 32,4392 0.16%
EURO 35,4595 0.26%
ALTIN 2.322,730,17
BITCOIN %
Mersin
22°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HAL’İN DUVARLARINI PORTAKALLAR, LİMONLAR SÜSLÜYOR

HAL’İN DUVARLARINI PORTAKALLAR, LİMONLAR SÜSLÜYOR

ABONE OL
Kasım 4, 2020 07:02
HAL’İN DUVARLARINI PORTAKALLAR, LİMONLAR SÜSLÜYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HAL KOMPLEKSİ’NİN DUVARLARI RENKLENİYOR

HAL’İN DUVARLARINI PORTAKALLAR, LİMONLAR SÜSLÜYOR

BÜYÜKŞEHİR, GRİ YAPILARI SANATSAL ÇALIŞMALARLA DONATIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği çalışmalarla gri yapıları adeta sanat galerisine dönüştürüyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin son çalışması ile Hal Kompleksi’nin duvarlarını meyve ve sebze figürleri süslüyor. Hal Kompleksi’nin duvarları portakallar, limonlar, çileklerle rengarenk bir görünüme kavuşuyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sanatı ve doğayı önceleyen yönetim anlayışı, Mersin’de en güzel örneklerini göstermeye başladı. Başkan Seçer’in öncülüğünde kentin dokusuna renk getirmeyi ve canlılık katmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, gri yapıları adeta sanat galerisine dönüştürüyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin son çalışması ile Hal Kompleksi’nin duvarları meyve ve sebze figürleri ile süsleniyor. Gerçekleştirilen çalışma ile üreticinin emekleri Hal Kompleksi’nin duvarlarına sanatla yansıtılıyor.

İlk olarak sahildeki duvarlar resimlerle donatılmıştı

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kenti renklendirmek için farklı bölgeler için farklı konseptler belirlemişti. Ekipler, pandemi dönemindeki sanatsal çalışmalara ilk olarak sahilde bulunan cep sinemasının duvarlarını resimlerle güzelleştirerek başlamıştı. Duvarlar, Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te okuldan eve gitmek isterken bindiği minibüsün şoförü tarafından canice katledilen Özgecan Aslan ve tüm dünya kadınlarına hitaben yapılan resimlerle donatılmıştı. Sahildeki çalışmaların ardından ekipler, Makina İkmal çalışanlarının portreleriyle duvarları süslemiş, sanat duvarlarda yeniden hayat bulmuştu.

Üreticinin emekleri Hal Kompleksi’nin duvarlarına sanatla yansıyor

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı personeli Güven Bozkurt tarafından çizimleri gerçekleştirilen çalışmalar, bu kez de odak noktasını Mersin Hal Kompleksi sahasına çevirdi. Hal Kompleksi’nin duvarlarını meyve ve sebze figürleriyle süsleyen ekipler, kompleksin gri yüzünü rengârenk bir yapıya dönüştürdü.

Güven Bozkurt: “Burada gördüğünüz meyve ve sebzeler çiftçinin emeğinin temsili”

Duvarlara çizimleri gerçekleştirenGüven Bozkurt, kentin dokusunu canlandırmak için söz konusu çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu çalışmalarla bölgeyi renklendirmeye çalışıyoruz.  Konu olarak meyve ve sebzeleri seçtik ama bu sadece basit bir meyve-sebze değil. Bunun arka planında köylü, çiftçi, nakliye gibi o kadar çok emek var. Burada gördüğünüz meyve ve sebzeler o emeğin temsili olarak ortaya çıkıyor. Elimizden geldiği kadar kenti güzelleştirmeye çalışıyoruz. Kentin dokusunu değiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

“Yoldan geçenler güzel tepkiler veriyorlar”

Büyükşehir’in çalışmalarına destek veren Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Hüseyin Sivri, “Burada yaklaşık bir haftadır çalışma yürütüyoruz. Yoldan geçenler güzel tepkiler veriyorlar. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını söylüyorlar. Gelen olumlu tepkiler üzerine biz de mutlu oluyoruz, işimizi severek yapıyoruz. Şehrin farklı bölgelerinde de bu tür çalışmaların olmasını dileriz” diye konuştu.

Gündoğdu: Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyeli değerlendirilmeli Çukurova ve Mersin’de yatırımların artmasıyla ülkemizin ihracatta daha fazla söz sahibi olacağını aktaran MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Dış ticarette ülkemizin gözde bölgelerinden Çukurova, daha fazla yatırım alarak Türkiye’nin gözbebeği konumuna gelebilir” dedi. Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) geçtiğimiz ay yapılan 17’nci olağan genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Adnan Gündoğdu, Çukurova Bölgesi ve Mersin yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Çukurova Bölgesinin üretim ve istihdamı ile ülkemize büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, bölgeye daha fazla yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi. MAJÖR KONUMA GELMEK MÜMKÜNDÜR Bölgenin geçen sene 16 milyar dolar ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, “Akdeniz Bölgesi tarımsal üretim ve ürün işleme açısından ülkemizin lider bölgesidir. Tarımsal ve sanayi ürünleri açısından ülkemizin yükselen değeri Çukurova’nın tarım kenti Mersin, muz, limon, çilek, erik, badem, keçiboynuzu, yenidünya, sakız kabak ve taze bakla üretiminde Türkiye birincisidir. 9 tarım ürününde ise ikinci sırada yer alan kentimiz, lojistik, liman, sanayi ve turizmde yatırımlar alması ile daha öne çıkabilir. Özellikle tarım ve sanayi üretiminin önem kazandığı günümüzde Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bölgede hemen hemen sektörde üretim var, üretim hacmini daha yukarılara taşımak, daha fazla pazarda söz sahibi olmak, majör konumuna gelmek mümkündür” dedi. ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ Doğru yatırımların yapılması, merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılması ve iş dünyasının yatırıma teşvik edilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Gündoğdu, “Ekonomik darboğazların yaşandığı, faiz gündemli yatırımların düşünüldüğü günümüzde iş dünyasının sanayi yatırımlarından kopmaması ve doğru yatırımların yapılması için resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın temasta çalışacağız. Birlikte hareket ederek ve hızlı bilgi paylaşımı ile işbirliğinde bulunacağız. Yaklaşan yerel seçimlerden sonra üretim ve istihdam odaklı bir kent gündemi oluşturmak için gayret edeceğiz. Bölgenin sosyo-ekonomik olarak kalkınması için büyük emekler harcayan MESİAD, bundan sonra da rolünü yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
Gündoğdu: Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyeli değerlendirilmeli  Çukurova ve Mersin’de yatırımların artmasıyla ülkemizin ihracatta daha fazla söz sahibi olacağını aktaran MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Dış ticarette ülkemizin gözde bölgelerinden Çukurova, daha fazla yatırım alarak Türkiye’nin gözbebeği konumuna gelebilir” dedi.  Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) geçtiğimiz ay yapılan 17’nci olağan genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Adnan Gündoğdu, Çukurova Bölgesi ve Mersin yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Çukurova Bölgesinin üretim ve istihdamı ile ülkemize büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, bölgeye daha fazla yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi.   MAJÖR KONUMA GELMEK MÜMKÜNDÜR Bölgenin geçen sene 16 milyar dolar ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, “Akdeniz Bölgesi tarımsal üretim ve ürün işleme açısından ülkemizin lider bölgesidir. Tarımsal ve sanayi ürünleri açısından ülkemizin yükselen değeri Çukurova’nın tarım kenti Mersin, muz, limon, çilek, erik, badem, keçiboynuzu, yenidünya, sakız kabak ve taze bakla üretiminde Türkiye birincisidir. 9 tarım ürününde ise ikinci sırada yer alan kentimiz, lojistik, liman, sanayi ve turizmde yatırımlar alması ile daha öne çıkabilir. Özellikle tarım ve sanayi üretiminin önem kazandığı günümüzde Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bölgede hemen hemen sektörde üretim var, üretim hacmini daha yukarılara taşımak, daha fazla pazarda söz sahibi olmak, majör konumuna gelmek mümkündür” dedi.  ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ Doğru yatırımların yapılması, merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılması ve iş dünyasının yatırıma teşvik edilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Gündoğdu, “Ekonomik darboğazların yaşandığı, faiz gündemli yatırımların düşünüldüğü günümüzde iş dünyasının sanayi yatırımlarından kopmaması ve doğru yatırımların yapılması için resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın temasta çalışacağız. Birlikte hareket ederek ve hızlı bilgi paylaşımı ile  işbirliğinde bulunacağız. Yaklaşan yerel seçimlerden sonra üretim ve istihdam odaklı bir kent gündemi oluşturmak için gayret edeceğiz. Bölgenin sosyo-ekonomik olarak kalkınması için büyük emekler harcayan MESİAD, bundan sonra da rolünü yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

Gündoğdu: Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyeli değerlendirilmeli Çukurova ve Mersin’de yatırımların artmasıyla ülkemizin ihracatta daha fazla söz sahibi olacağını aktaran MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Dış ticarette ülkemizin gözde bölgelerinden Çukurova, daha fazla yatırım alarak Türkiye’nin gözbebeği konumuna gelebilir” dedi. Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) geçtiğimiz ay yapılan 17’nci olağan genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Adnan Gündoğdu, Çukurova Bölgesi ve Mersin yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Çukurova Bölgesinin üretim ve istihdamı ile ülkemize büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, bölgeye daha fazla yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi. MAJÖR KONUMA GELMEK MÜMKÜNDÜR Bölgenin geçen sene 16 milyar dolar ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, “Akdeniz Bölgesi tarımsal üretim ve ürün işleme açısından ülkemizin lider bölgesidir. Tarımsal ve sanayi ürünleri açısından ülkemizin yükselen değeri Çukurova’nın tarım kenti Mersin, muz, limon, çilek, erik, badem, keçiboynuzu, yenidünya, sakız kabak ve taze bakla üretiminde Türkiye birincisidir. 9 tarım ürününde ise ikinci sırada yer alan kentimiz, lojistik, liman, sanayi ve turizmde yatırımlar alması ile daha öne çıkabilir. Özellikle tarım ve sanayi üretiminin önem kazandığı günümüzde Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bölgede hemen hemen sektörde üretim var, üretim hacmini daha yukarılara taşımak, daha fazla pazarda söz sahibi olmak, majör konumuna gelmek mümkündür” dedi. ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ Doğru yatırımların yapılması, merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılması ve iş dünyasının yatırıma teşvik edilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Gündoğdu, “Ekonomik darboğazların yaşandığı, faiz gündemli yatırımların düşünüldüğü günümüzde iş dünyasının sanayi yatırımlarından kopmaması ve doğru yatırımların yapılması için resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın temasta çalışacağız. Birlikte hareket ederek ve hızlı bilgi paylaşımı ile işbirliğinde bulunacağız. Yaklaşan yerel seçimlerden sonra üretim ve istihdam odaklı bir kent gündemi oluşturmak için gayret edeceğiz. Bölgenin sosyo-ekonomik olarak kalkınması için büyük emekler harcayan MESİAD, bundan sonra da rolünü yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.