DOLAR 32,6026 0.39%
EURO 34,8035 0.19%
ALTIN 2.497,600,55
BITCOIN 21163606,78%
Mersin
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Elazığ depremini 2 ay önce bilen uzmandan yeni uyarı

Elazığ depremini 2 ay önce bilen uzmandan yeni uyarı

ABONE OL
Ocak 25, 2020 13:21
Elazığ depremini 2 ay önce bilen uzmandan yeni uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ depremini önceden tahmin eden Prof. Dr. Feyzi Bingöl, yeni uyarılarda bulundu: Depremin olduğu yerin güneydoğusu Kahramanmaraş’a, kuzeydoğusu Bingöl’e doğru olan bölgelerde bir hareketlilik olabilir. Zamanını bilemeyiz ama Doğu Anadolu Fay hattında olacak deprem en fazla 7 civarında olur.

Elazığ depremini 2 ay önce bilen uzmandan yeni uyarı…

Elazığ‘da geçen yıl aralık ayında meydana gelen 4.9’luk deprem sonrası Sözcü‘den Mehmet Andaç’a konuşan eski Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, geçen yıl Aralık ayında gerçekleşen 4.9 büyüklüğündeki deprem sonrası konuşan Prof. Dr. Feyzi Bingöl, bölgede daha büyük depremler beklediklerini söylemişti.

Ve Bingöl’ün bu uyarısından sadece 2 ay sonra Elazığ’da 6.8’lik deprem meydana geldi.

Prof. Dr. Bingöl, bundan sonra olabilecek depremler hakkında Sözcü‘ye açıklamalarda bulundu. Bölgenin güneydoğusu ya da kuzeydoğusunda bir hareketlilik beklediklerini söyleyen Bingöl, şu ifadeleri kullandı:

Zamanını bilemeyiz ama…

Ben 40 yıldır bu bölgede çalışıyorum. Bu büyüklükte bir depremin olacağını yaptığımız çalışmalarda zaten görüyoruz. Ama gün olarak söyleyemiyoruz. Orada arkadaşlarla yaptığımız çalışmalarla bunu söylüyorduk. O fayı iyi tanırsanız hareketlenmede depremi görebilirsiniz. Ancak zamanını bilemeyiz.

En fazla 7 civarında olur

• Bundan sonra o bölgede bir müddet sakinleşir fakat bu depremin olduğu yerin güneydoğusu Kahramanmaraş’a ya da kuzeydoğusu Bingöl’e doğru olan bölgelerde bir hareketlilik olabilir. Ama onunda dediğimiz gibi zamanını söylemeyiz. Büyüklüğü ise yine bu civarlarda olur. Doğu Anadolu Fay hattında olacak deprem en fazla 7 civarında olur.

Naci Görür, Elazığ depremini 4 ay önceden bildi!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.