DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

BAŞKAN SEÇER: “MERSİN BAŞARIYA AÇ, YALNIZ BİR KENT”

BAŞKAN SEÇER: “MERSİN BAŞARIYA AÇ, YALNIZ BİR KENT”

ABONE OL
Ocak 18, 2020 12:15
BAŞKAN SEÇER: “MERSİN BAŞARIYA AÇ, YALNIZ BİR KENT”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BAŞKAN SEÇER: “MERSİN BAŞARIYA AÇ, YALNIZ BİR KENT”

SEÇER: “MERSİN’İ TANITMAMIZ, ZENGİNLİKLERİNİ ANLATMAMIZ LAZIM”

SEÇER: “BİRLİKTELİĞİ BAŞARACAK GÜÇTEYİZ, İRADEDEYİZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Rotary Kulübü’nün düzenlediği Mesleki Başarı Ödülleri töreni ile Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği’nin (TURAB) 16. kuruluş yıldönümü kokteyline katıldı.

Başkan Seçer, Mersin’in zengin potansiyellerinin açığa çıkarılması gerektiğine vurgu yaparken, kenti ileriye taşımanın tüm paydaşlarla oluşturulacak güçlü bir birliktelikten geçtiğini ifade etti. Seçer, 10 büyük şehirde yapılan bir araştırmada insanlara ‘Kendi şehrinizde yaşamasaydınız nerede yaşamak istersiniz’ diye sorulduğunu, Mersin’in tercih edilen şehirler sıralamasında son sırada çıktığını söyledi. Başkan Seçer,  “Mersin kendini anlatamamış bir kent. Bizim Mersin’i tanıtmamız, zenginliklerini anlatmamız gerekiyor” dedi. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Rotary Kulübü’nün düzenlediği Mesleki Başarı Ödülleri törenine ve Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği’nin (TURAB) 16. kuruluş yıldönümü kokteyline katıldı. Mersin’i ileriye taşımanın tüm paydaşlarla oluşturulacak güçlü bir birliktelikten geçtiğini ifade eden Seçer, “Bizim Mersin’i tanıtmamız, zenginliklerini anlatmamız gerekiyor” dedi. 

Başkan Seçer, Mersin Rotary Kulübü’nün düzenlediği ve aralarında hat sanatçısı, ressam Ethem Çalışkan ile ses sanatçısı Mabel Matiz’in de bulunduğu 13 ismin ödüle değer görüldüğü Mesleki Başarı Ödülleri töreninde katılımcılara hitap etti.

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan 2020 takviminde, vefat eden ya da yaşamakta olan Mersinli siyasetçi, sanatçı ve sporcuların karakalem resimlerine ve özgeçmişlerine yer verdiklerini belirterek, Rotary Kulübü tarafından ödüle değer görülen Ethem Çalışkan’ın da o takvimde yer aldığını kaydetti.

Başkan Seçer, “Mersinli Ahmet’i, Müfide İlhan’ı, Haldun Dormen’i, Ümit Yaşar Oğuzcan’ı, Nevit Kodallı’yı, bunun gibi birçok değere, bu üretken topraklardan çıkmış ve her biri kendi alanında değer olmuş isimlere bir anlamda biz de naçizane bir ödül vermek istedik” dedi.

“Başarı sadece para kazanmak değildir”

Anadolu topraklarına 1200’lü yıllardan bu yana etki eden Ahilik kültürünün mesleki başarıyı çok para kazanmakla ölçmediğini, doğruluk, dürüstlük, erdem, yardımseverlik, adaletli olma gibi hasletleri öncelediğini ifade eden Başkan Seçer,  “Bugün Rotaryenlerin de kişilerin mesleklerindeki başarıyı değerlendirirken bu hasletlere de önem vermesi gerçekten beni mutlu etti. Rotaryenler çok iyi işler yapıyorlar. Zaman zaman belediye olarak işbirliğimiz olacaktır, olması gerekir. Geçtiğimiz dönemlerde yapılmış işbirlikleri var. İlçe belediyelerimizin işbirlikleri var.  Geçtiğimiz günlerde böyle bir işbirliği oldu ama siyasi mülahazalara takıldık mecliste. İnşallah önümüzdeki toplantıların birinde bunu aşacağız ve Rotaryanlerle sağlık alanında işbirliğini devam ettireceğiz. Daha önceki işbirliklerini devam ettirmek istiyoruz. Bunun gibi sosyal sorumluluk projelerinde de beraber olmak isteriz” diye konuştu.

“Bizim Mersin’i tanıtmamız, Mersin’i yüceltmemiz gerekiyor”

Mersin’in, belediyeler ve sivil toplum örgütleri arasında kurulacak işbirliklerine birçok şehirden daha fazla ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Mersin’le ilgili bir sunum yapıldı bana. Mensubu olduğum partinin yönetimde olduğu 11 büyükşehirde çok derinlemesine yapılan ölçümlerin sonuçlarının olduğu bir sunum.  Mersin’e ilişkin sonuçlar bana aktarıldı. Gerçekten dehşete düştüm. Mersin yalnız bir kent. Mersin kendini anlatamamış bir kent. Mersin buradaki değerleri kendi dünyasının dışına aktaramamış bir kent ve 11 büyük şehir içinde puanlamada en gerilerde olan bir kent. Kent kimliği, kent aidiyeti, mutluluk ölçümleri, burada insanların yaşama arzusundan yaşama kalitesine kadar ya da diğer bizim dışımızdaki 10 büyük şehirde, ‘siz kendi kentinizde yaşamasaydınız hangi kentte yaşamak isterdiniz’ sıralamasında Mersin en son sırada geliyor. Bizim Mersin’i tanıtmamız, Mersin’i yüceltmemiz, Mersin’in potansiyellerini açığa çıkarmamız, zenginliklerini anlatmamız ve aktarmamız gerekiyor. Bir başına belediye olarak yapamayız. Sivil toplum kuruluşları çok önemli. Rotaryenler gibi, toplum yararına çalışan, sosyal sorumluluk projelerinde yer alan, toplumun özellikle eğitim gibi çok temel unsurlarına dokunan alanlarda çalışan kuruluşlarla hepimizin işbirliği yapması gerekiyor. Bu bilinci, bu farkındalığı ve bu aktivasyonu inşallah bu süreç içinde gösteririz. Biz belediye olarak buna açığız. Rotaryenlerle çalışmaya hazırız. Onları önemsiyoruz, çalışmalarını değerli buluyoruz.”

Konuşmasının ardından Başkan Vahap Seçer, Rotary Kulübü tarafından meslekte başarı ödülüne değer görülen Kafe Betül işletmecisi Betül Braggiotti’ye ödülünü sundu.

Programda Rotary Kulüpleri Mesleki Başarı Ödülleri Koordinatörü Murat Yüksekbaş ve Rotary Kulüpleri Bölge Federasyonları Başkanı Hakan Karaalioğlu da sunum gerçekleştirdi.

“Ekonomi iyiyse demokrasi de taçlanıyor”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği’nin (TURAB) 16. kuruluş yıldönümü kokteyline de katıldı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun da katıldığı kokteylde iş insanlarına seslenen Başkan Seçer, “İş insanları olunca hareket oluyor, bereket oluyor, bir canlılık oluyor. Kentin ekonomisinde dinamizm oluyor. Ekonominin olduğu yerde birçok şey de çözüm buluyor. Her şey mutlaka bir bedel, bir maliyet karşılığı yapılıyor. Eğer çalışan, üreten, kazanan bir toplum yaratabiliyorsanız diğer bütün sorunları çözmek daha da kolaylaşıyor. Ekonominin iyi olduğu toplumlarda demokrasi, kültür, sanat gibi toplumun diğer yaşam alanları da taçlanıyor” dedi.

“Herkese görev düşüyor’

Mersin’de ticaret, tarım, sanayi, taşımacılık, turizm alanlarında potansiyel olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Potansiyelimiz var ama bunları açığa çıkaracak hamlelerin yapılması gerekiyor. Çok net görünüyor. Mersin’in diğer büyük illere göre biraz çaba sarf etmesi gerekiyor. Burada sadece belediyelere ya da Sayın Valime görev düşmüyor. İş insanlarına, meslek odalarına, sivil toplum kuruluşlarına, kentin sanatına, kültürüne, sanayisine yön veren kim varsa bunların işbirliği önemli diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

“Mersin başarıya aç”

Mersin’in Akdeniz çanağının en önemli limanına sahip olduğuna işaret eden Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Birçok kent liman kenti, birçok kent kıyı kenti ama bu tip nevi şahsına münhasır özellikler taşıyan kent sayısı dünyada öyle çok sayıda değil. Bunların değerlendirilmesi lazım. Bizim önemli gördüğümüz yatırımlarım mutlaka gerçekleşmesi lazım.  Havalimanı çok önemli. Gerçekten Mersin’in dünyayla buluşmasında işimizi rahatlatacak, Mersin’in bütün ekonomik sektörlerine katkı sunacak çok önemli bir yatırım. Umarım kısa zamanda gerçekleşir ve bu arzumuz yerine gelir.  Mersin aç. Mersin çok aç. Başarıya aç, berekete aç, bolluğa aç. Her şeye aç. Bu imkanı görmek lazım, bunu değerlendirmek lazım. Ben mutluyum. Belediye Başkanı olarak 9 aylık süre geçti. Hakikaten iyi bir hava var. Bu Sayın Valimizden, diğer belediye başkanlarına, milletvekillerine, siz değerli iş insanlarına kadar birçok alanın katkı yaptığı bir hava,  bir enerji bu, bir sinerji bu. Bunun devam etmesi lazım. Diğer kentler, bizden daha ileride olan kentler bunu birliktelikle sağlamış. Biz bunu yapabiliriz. Bunu başarabilecek güçteyiz, başaracak iradedeyiz, liyakatteyiz. Şartlarımız, kriterlerimiz, zenginliklerimiz buna çok uygun. Umut ediyorum gelecekte daha güzel şeyler konuşacağız. Başarmış olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Daha zengin bir kent olmanın, daha paylaşımcı bir kent olmanın huzurunu hep birlikte yaşayacağız.”

Konuşmaların ardından Başkan Seçer, TURAB üyeliğinde 15 yılı geride bırakan Feridun Yavuz, Raşan Kar, Abdullah Hamidi, Oğuz İrişik, Mahmut Arslan ve Cavidan Demirağ’a plaketlerini sundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.