DOLAR 32,3781 0.18%
EURO 35,0251 -0.19%
ALTIN 2.324,830,25
BITCOIN 2255658-1,20%
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BAŞKAN GÜLTAK GÜNEŞ MAHALLESİNE MOLOZ DÖKEN KAMYONLARLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

BAŞKAN GÜLTAK GÜNEŞ MAHALLESİNE MOLOZ DÖKEN KAMYONLARLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

ABONE OL
Aralık 11, 2020 09:08
BAŞKAN GÜLTAK GÜNEŞ MAHALLESİNE MOLOZ DÖKEN KAMYONLARLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin son Meclis toplantısında, Başkan Sayın Vahap Seçer; Akdeniz ilçemizin mahalleleri ve sokaklarında çöp dağları olduğunu iddia etmiş; belediyemizi ve saha ekiplerimizi görevini yapmamakla itham etmişti.

Oysa Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz, 65 mahallemizin tamamında, onlarca araç ve yüzlerce personel ile haftanın 7 günü ve 24 saat esasına göre kesintisiz hizmet vermektedir. Ayrıca bir ekibimiz, acil durumlarda vatandaşlarımızdan gelen şikâyetlere en kısa sürede müdahale etmektedir. 

Kıymetli Basın Mensupları…

Elimdeki şu fotoğraflarda ve cep telefonu ile çekilen videoda; Akdeniz ilçemiz sınırlarında yer alan Güneş Mahallesi içinde bulunan bir araziye, çöp ve moloz döken (34 CIP 750) ve (01 UH 021) plakalı kamyonlar görülmektedir. Bu kamyonların birinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin logosu ve ismi, diğerinde de MESKİ logosu yer almaktadır. 

Kamyonların, bu alana moloz döktükleri, sahada görevli ekiplerimizce de fotoğraf ve videoyla da kanıtlanıp belgelenmiştir. Sahada görevli personel arkadaşlarımız, bu alana daha önce de kamyonların çöp ve moloz döktüğünü fark etmiş ve uyarılarda bulunmuştur. Ancak her ne hikmetse, söz konusu araziye çöp ve atıklar dökülmeye devam etmiştir. 

Şimdi soruyorum! Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer, meclis toplantısında, bizleri; Akdeniz’in mahalleleri ve sokaklarını temizlememekle, çöp ve atık dağlarına ‘mahkûm etmekle’ itham ederken, Büyükşehir ve MESKİ’ye ait bu kamyonların Güneş Mahallesi’ndeki bu araziye tonlarca çöp, moloz ve atık dökmesini nasıl açıklayacaktır? 

Yine soruyorum; sahada görevli personel arkadaşlarımız, vatandaşlarımızın sağlığı, huzuru ve esenliği için; Akdeniz’in temizliği için gece-gündüz demeden özveriyle çalışırken; kamyon kamyon çöp ve moloz dökülmesiyle ortaya çıkan bu görüntünün hesabını kim verecektir? Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Seçer’in ve MESKİ yetkililerinin; bize yönelik ‘komplo kokan’ bu hareket karşısında bir açıklaması olacak mıdır? 

İlçemiz sınırlarında yer alan Güneş Mahallesi’nde bulunan bu alana, göz göre göre moloz ve çöp döken kamyonların plakaları tespit edilmiş olup, belediye olarak bu konuda gerekli yasal işlemleri başlatacağız. 

Tonlarca atık dökülen bu arazinin, fen işleri ve çevre koruma müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizce, iş makineleri yardımıyla saatler süren çalışmayla temizlendiğini, halk sağlığını tehdit eden atıkların mahalleden çıkarıldığını da kaydetmek isterim.

Sayın Basın Mensupları…

Göreve geldiğim ilk günden itibaren, Akdeniz ilçemizde ziyaret etmedik mahalle, gezmedik sokak bırakmadım. Haftanın 3 günü merkez-kırsal demeden mahallelerimizi ziyaret ediyor, sokak sokak geziyorum. 

Ekiplerimizin çalışmalarını mahallinde denetlerken, esnaf ve vatandaşlarımızın talep ve sıkıntılarını dinliyorum. Anlattıkları sorunların çözümü bizi ilgilendiriyorsa ilgili başkan yardımcımız veya müdürlerimizi; diğer kurumları ilgilendiriyorsa yetkili mercileri arayıp görüşüyorum. 

Bu sayede sorunların en kısa sürede çözüme kavuşmasını sağlarken, halkımızın şikâyetlerini de ortadan kaldırmış oluyoruz.

Bu bağlamda hiç kimse; ne kurum olarak belediyemizi ve fedakârca çalışan ekiplerimizi; ne de belediye başkanı olarak beni; Akdeniz ilçemizi, mahallelerimizi ve vatandaşlarımızı ihmal etmekle; sokaklarda çöp ve atık dağları yaratmakla itham edemez. Siz değerli basın mensuplarımızın ve kıymetli halkımızın bilgisi ve takdirine saygıyla sunarım…

  1. Mustafa Gültak

Akdeniz Belediye Başkanı

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.