DOLAR 32,4313 0.05%
EURO 34,4832 -0.09%
ALTIN 2.489,820,28
BITCOIN 2031846-3,82%
Mersin
21°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

2020 bedelli askerlik ücreti belli oldu

2020 bedelli askerlik ücreti belli oldu

ABONE OL
Ocak 18, 2020 09:05
2020 bedelli askerlik ücreti belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma Bakanlığı 2020 yılının ilk yarısı için belirlenen bedelli askerlik ücretini açıkladı. Bakanlık açıklamasına göre, yeni bedelli askerlik ücreti 35 bin 54 lira olarak belirlendi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 2020 yılının ilk yarısı için belirlenen bedelli askerlik ücretini açıkladı. MSB’den yapılan açıklamada “2020 yılının ilk yarısı için bedelli askerlik ücreti 35 bin 54 lira olarak belirlendi” denildi.

2019 ücreti ise 33 bin 230 lira olarak belirlenmişti.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Milli Savunma Bakanlığı’nın yayımladığı kılavuza göre bedelli askerlik hizmeti kapsamı2020 yılında müracaat edecek yükümlülerin başvurularını 31 Aralık 2020 saat 18:00’e kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Başvuru; yükümlülerin yoklamalarını yaptırmalarını, bedelli askerlik tercihinde bulunmalarını ve belirtilen bedelin tercih tarihinden itibaren iki ay içerisinde ödenmesini içermektedir. Bu nedenle yoklamasını yaptırmayanların öncelikle “Askerliğe Elverişlidir” sağlık kararı almış olması gerekmektedir.

Fiilî askerlik hizmetine başlayanlar ile bakaya, yoklama kaçağı ve saklıların bedelli askerliğe başvuru hakkı bulunmamaktadır.

2001 doğumlu ve bu doğumla yoklamaya tabi daha yaşlı yükümlüler ile askerliği ertelenmiş olanlardan (erteleme başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı ve bakaya kalanlar hariç) erteleme süresi içerisinde başvuru işlemlerini tamamlayanlar bedelli askerlikten yararlanacaktır. 2020 yılı celp ve sevk dönemlerinde sınıflandırılmış yükümlülerden erteleme hakkı olmayanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

TOROSLAR BELEDİYESİNİN BOCCE SPORCUSU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ŞAMPİYONASINDA BOY GÖSTERECEK Toroslar Belediyesinin Milli Bocce Sporcusu Mehmet Can Yakın, Fransa’da düzenlenecek olan Bocce Volo Dünya Şampiyonası’na katılacak. 3-7 Nisan 2024 tarihleri arasında Toroslar Bocce Tesisi’nde yapılan Bocce Volo Atış Oyunları Türkiye Şampiyonası’nda 3 disiplinde madalya alarak Türkiye Şampiyonu olan milli sporcu Yakın, 7-11 Mayıs 2024 tarihleri arasında Fransa’nın Saint-Vulbas şehrinde yapılacak olan Bocce Volo Dünya Şampiyonası’nda ise ülkemizi ve Toroslar Belediyesini temsil edecek. Toroslar Belediyesi Bocce Takımı, elde ettiği şampiyonlukların yanı sıra milli takıma kazandırdığı sporcular ile Türkiye’nin en iyi takımlarından biri olma ünvanını da koruyor. MİLLİ SPORCU YAKIN; “HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK” Bocce branşında Dünya ikinciliği ve Avrupa üçüncülüğü olan milli sporcu Yakın, tek hedefinin Toroslar Belediyesi çatısı altında Dünya Şampiyonluğunu Toroslar’a ve Türkiye’ye kazandırmak olduğunu söyledi. Milli Takım ve Toroslar Belediyesi antrenörü olan Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Mersin İl temsilcisi Niyazi Kutlay’a teşekkür eden milli sporcu Yakın, Türkiye şampiyonluğunu Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’a hediye ettiğini belirtti. BAŞKAN YILDIZ; “MİLLİ SPORCUMUZ MEHMET CAN YAKIN İLE GURUR DUYDUK” Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da Türkiye şampiyonu olan Toroslar Belediyesi Bocce Takımı sporcusu Mehmet Can Yakın’ı ve antrenör Niyazi Kutlay’ı tebrik etti. “Milli sporcumuz Mehmet Can Yakın, bizlere büyük bir gurur yaşattı” diyen Başkan Yıldız; “Sporcumuzun hedefi olan dünya şampiyonluğunu da elde edeceğine inanıyorum. Fransa’nın Saint-Vulbas şehrinde yapılacak olan Bocce Volo Dünya Şampiyonası’nda kendisine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.