DOLAR 32,3310 0.24%
EURO 35,0783 -0.17%
ALTIN 2.282,000,21
BITCOIN 22826111,81%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

101’inci yılında,AKDENİZ BELEDİYESİ YENİ BİR ATATÜRK BÜSTÜ KAZANDIRDI

101’inci yılında,AKDENİZ BELEDİYESİ YENİ BİR ATATÜRK BÜSTÜ KAZANDIRDI

ABONE OL
Mayıs 20, 2020 10:05
101’inci yılında,AKDENİZ BELEDİYESİ YENİ BİR ATATÜRK BÜSTÜ KAZANDIRDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevresiyle birlikte tamamen yenilenen büstün açılışı 19 Mayıs’ta gerçekleştirildi

AKDENİZ BELEDİYESİ, ÇAMLIBEL’E YENİ BİR ATATÜRK BÜSTÜ KAZANDIRDI

* Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Çamlıbel Atatürk Büstü’nün açılışı, 19 Mayıs’ın yıldönümünde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 

Akdeniz Belediyesi tarafından, Çamlıbel Mahallesi’nde bulunan ve baştan sona restore edilen Atatürk Büstü’nün açılışı, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın” 101’inci yılında, bando eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşü ve törenin ardından coşkuyla gerçekleştirildi. 

Törene, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Başkan yardımcıları, Meclis üyeleri ve birim müdürlerinin yanı sıra, Akdeniz Belediye Spor Kulübü Engelli Basketbol Takımı oyuncuları, Bisiklet sporcuları, muhtarlar ile genç-yaşlı her yaştan vatandaşlar katıldı. Türk Bayrağı ve Atatürk posterlerinin taşındığı, hep birlikte marşların okunduğu yürüyüşü, evlerinin pencere ve balkonlarından izleyen Çamlıbel Mahallesi sakinleri ile esnaflar, duygularını alkışlarla ifade ettiler.

“101 yıl önce atılan sağlam temeller sayesinde bugün buradayız”

Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan alkışlar ve marşlar eşliğindeki kortej yürüyüşünün ardından, Atatürk Büstü’nün bulunduğu Atatürk Caddesi’ne ulaşıldı. Saygı Duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; “101 yıl önce Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkarak Anadolu üzerindeki kara bulutları kaldıran, güneş gibi tüm coğrafyamızı aydınlatan bir hareket başlatmıştır” dedi. 

“Bundan tam 101 yıl önce atılan sağlam temeller sayesinde bugün buradayız” diyen Başkan Gültak, “Dünyanın birçok ülkesi Türk milletini esaret altında tutmaya kalkarken, O, kendi imkânlarıyla mütevazı bir tekne ile Samsun’a çıkmış ve Cumhuriyetin temellerini atmaya başlamıştır. Daha sonrasında kendisi ve asker arkadaşlarıyla birlikte dünya tarihine altın harflerle yazılan bir savaşın sonucunda bu toprakların ve bu toprak insanlarının her zaman hür, özgür ve cesur olacağını tüm dünyaya ispatlamışlardır” diye konuştu. 

Mahallede bulunan Atatürk Büstü’nü, kaidesini ve çevresini baştan sona restore ederek yenilediklerini kaydeden Başkan Gültak şöyle konuştu;“İstedik ki bugün, madem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma bayramındayız, bugün sizlerle beraber bayramı kutlayıp, büstümüzün açılışını yapmak istedik. Bayramınız kutlu olsun. Ramazan ayınız ve Kadir geceniz mübarek olsun, Türkiye Cumhuriyeti, yüzyıllarca yaşayacaktır. Atam, şad ol, yerinde rahat uyu.”

Başkan Gültak’ın konuşmasından sonra, Akdeniz Belediyesi tarafından baştan sona yenilenen Atatürk Büstü’nün açılışı yapıldı. Başkan Gültak’ın etrafını saran mahalle sakinleri ve esnaflar, Atatürk Büstü ve çevresinin yenilenmesi için gösterdiği duyarlılık ve mahalleye sunulan hizmetler nedeniyle Başkan Gültak’a teşekkür etti. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.