DOLAR 32,5951 0.34%
EURO 34,8203 0.19%
ALTIN 2.512,971,17
BITCOIN 20919091,45%
Mersin
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Özyar izlem gazeteleri
  • Ekonomi
  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde iş dünyası ile buluştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde iş dünyası ile buluştu.

ABONE OL
Mart 11, 2021 13:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde iş dünyası ile buluştu. Toplantıda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak’ın moderatörlüğünde TAKİK (Tarsus Kalkınma ve İşbirliği Konseyi) üyesi meslek kuruluşlarının başkanları ile bir araya gelerek görüş ve önerilerini dinleyen Başkan Seçer, bu tür buluşmaları önümüzdeki süreç içerisinde de sürdürme arzusu içerisinde olduklarını söyledi. Kent ekonomisine yön veren aktörlerin görüşlerinin çok kıymetli olduğunu vurgulan Seçer, ‘’ Ben kenti, insanlardan aldığım fikirlerle, görüşlerle, önerilerle, eleştirilerle, tenkitlerle yönetiyorum ve böyle yönetim anlayışının da daha doğru bir yönetim anlayışı olduğunu düşünüyorum. İnsanlarla da gönül bağı kuruyorsun. Bu da benim açımdan son derece önemli. Direkt tabi ki belki her konuda bu imkâna sahip olmayabiliriz, zaman açısından, koşullar açısından ama en azından önemli, değerli konularda bir araya gelip konuşmamız lazım. Bugün olduğu gibi. Kent ekonomisine yön veren aktörlerin değerlendirmeleri, konuşmaları, bizlerle toplantıları önemli. Yine diğer sivil toplum örgütleri, sendikalar, onlarla da bir araya geldiğimizde her STK’nın kendi iştigal alanındaki konuları bizatihi, birebir konuşma, tartışma, belediye olarak yetkimiz çerçevesinde çözüm üretme şansı buluyoruz.’’diye konuşu.

TARSUS OSB ÇOK DEĞERLİ

Tarsus’un kadim bir kent olduğunu ve kendisi için de çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Başkan Seçer, ‘’Tarsus benim hayatımda doğal olarak önemli bir yer. Çünkü doğduğum bir yer, çünkü doyduğum bir yer, çünkü ailemin olduğu bir yer. Bu benim açımdan öyle ama Mersin’in hem lokasyonuna hem de sosyo-ekonomik yapısına baktığınız zaman da Tarsus çok önemli bir yer. Bir kere bölgenin en kadim kenti. Kendi görev alanımda Tarsus’a her türlü katkıyı ve desteği verme arzusundayım.’’dedi.

Yapılan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin bölge için çok değerli olduğuna dikkat çeken Seçer, şöyle devam etti: ‘’ Yapılan Karma Organize Sanayi Bölgesi değerli bir çalışmadır. O bölgede Tarım Ürünleri İşleme Sanayi Bölgesi yine önemli bir yatırım. Bunun gibi birçok sanayi yatırımının ve uzun yıllardır da bizim bir türlü çözemediğimiz, açığa çıkaramadığımız, elimizdeki değer olarak görüp o değeri tanıtamadığımız turizm yatırımları önemli. Uzun süredir özellikle Tarsus Plajı olarak andığımız, hepimizin bildiği sahil bandındaki projelerin gerçekleşmesi önemli. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendi görev alanımda Tarsus’a her türlü katkıyı, desteği verme arzusundayım. Bunu yaparken elbette ki merkezi yönetimin de buradaki desteğini göz ardı etmemek lazım. Bir başına belediye elbette ki şehrin taleplerini karşılayamaz. Fakat merkezi yönetimin hem görev alanı gereği hem gücü gereği burada önemli projeksiyonlar yapması lazım. Zaten onlar da yapıyor.”

Toplantıda, Tarsus başta olmak üzere kent genelinde hayata geçirilen sosyal projeler, MESKİ çalışmaları, üreticiye yönelik destekler, bisiklet yolu, esnafa destek gibi konular konuşuldu. Ayrıca, Tarsus için önem taşıyan otel, yarenlik alanı, Tarsus Plajı, otopark gibi konulara da dikkat çekildi.  Program kapsamında katılımcı işadamlarının tek tek görüşünü dinleyen Başkan Seçer, Tarsus özelinde yapılan ve devam eden projeler hakkında kapsamlı bilgi verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.