DOLAR 32,5210 0.22%
EURO 34,8792 0.41%
ALTIN 2.484,750,93
BITCOIN 1990867-3,65%
Mersin
25°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

-YOĞURT PAZARI’NA YOĞURT SATAN KADIN HEYKELİ

-YOĞURT PAZARI’NA YOĞURT SATAN KADIN HEYKELİ

ABONE OL
Eylül 3, 2020 09:33
-YOĞURT PAZARI’NA YOĞURT SATAN KADIN HEYKELİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL


-MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜREL DEĞERLERİN HATIRLANMASINI SAĞLIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihinde ve sosyal hayatında önemli bir yeri olan Yoğurt Pazarı’na,  yoğurt satan kadın heykeli yerleştirdi. Günümüzde park olarak Mersinlilere hizmet eden Yoğurt Pazarı’nda artık yoğurt satılmıyor ama Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı heykel o kültürün hep hatırlanmasını sağlayacak.

Geçmişte Mersin şehir merkezinin en önemli ticaret ve sosyal buluşma alanlarından biri Yoğurt Pazarı’ydı. Mersin’in köylerinden gelen yurttaşların başta yoğurt olmak üzere her türlü el dokuması, kıl, aba, deri, yün, testi, çömlek gibi mallarını burada satışa çıkarması nedeniyle Yoğurt Pazarı olarak anılan alan günümüzde de ticari ve sosyal canlılığını sürdürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, günümüzde dinlenme parkı olarak hizmet veren, her gün on binlerce Mersinlinin gelip geçtiği Yoğurt Pazarı’na, yoğurt satan kadın heykeli yerleştirdi. Çalışmayla, herkesin adını bildiği ama çoğu kimsenin neden bu adın verildiğini bilmediği Yoğurt Pazarı’nın tarihi mirasına ve kültürel değerine dikkat çekmek amaçlanıyor.

Bir metre 80 santimetre yüksekliği olan heykelde iç konstrüksiyon malzemesi olarak demir kullanılırken dış konstrüksiyon malzemesi olarak ise polyester kullanıldı. Bronz patine tekniği kullanılarak boyanan heykel yaklaşık 1 aylık bir çalışma sonunda hazırlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan heykeltıraşlar Serdar Özdemir ve Okan Apak tarafından ortaya konulan heykel vatandaşlardan ilgi gördü.

Yoğurtçu kadın heykelinin yerine yerleştirilmesi ile birlikte vatandaşlar heykele yoğun ilgi gösterdi. Mersinli vatandaşlar heykelin önünde fotoğraf çektirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.