DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20686691,42%
Mersin
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

BAŞKAN ARANIYOR.. YÜZYILLIK GEÇMİŞİ BULUNAN YENİ MERSİN İDMAN YURDU, NA BAŞKAN ARANIYOR;

BAŞKAN ARANIYOR.. YÜZYILLIK GEÇMİŞİ BULUNAN YENİ MERSİN İDMAN YURDU, NA BAŞKAN ARANIYOR;

ABONE OL
Ağustos 22, 2023 09:37
BAŞKAN ARANIYOR.. YÜZYILLIK GEÇMİŞİ BULUNAN YENİ MERSİN İDMAN YURDU, NA BAŞKAN ARANIYOR;
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BAŞKAN ARANIYOR..
YÜZYILLIK GEÇMİŞİ BULUNAN YENİ MERSİN İDMAN YURDU, NA BAŞKAN ARANIYOR;
BUKONUDA MİY BASIN SÖZCÜSÜ HALİM YİĞİT BASINA VE KAMUOYUNA ŞU AÇIKLMADA BULUNDU;
Değerli Basın Emekçileri;

Şehrimizin markası, ortak paydası olarak hep dillendirdiğimiz, eylemde sahipsizliğine şahitlik ettiğimiz İdman Yurdu’muzun şampiyonluk maçından bugüne kadar üzerinde oluşan kara bulutlarla dolu süreç ve bundan sonraki süreç hakkında kamuoyunu ve taraftarlarımızı bilgilendirme ihtiyacı dolmuştur.

Öncelikle şampiyonluğa ulaştığımız Yomraspor maçından bugüne kadar Taraftarlarımızı ve kamuoyumuzu gerek sosyal medya hesaplarımız gerekse basın bilgilendirmeleri açısından yeterli derecede bilgilendiremediğimiz için özür diliyoruz.

Saltık Ailesi’nin İçelspor ile başlayan, Mersin futboluna değer katma ve ileri noktalara taşıma macerası, bir şehrin tükenmiş umutlarına ışık olma, o şehrin futbolunun, en karanlık gecesinin sona ermesine ve güneşin yeniden doğmasına kadar uzanacaktır.

İçelspor olarak ilk yılında rekorlarla dolu bir sezonu ardında gelen Süper Amatör Lig şampiyonluğu, ardında İçel İdman Yurdu olarak kırmızı lacivert çubuklu formayla gelen Bölgesel Amatör Lig şampiyonluğu ve şehrin profesyonel liglerde bir kulübünün olmasına, özlenen eski günlere geri dönüşüne ve İdman Yurdu efsanesinin uyanışına sevinçle ve coşkuyla kucak açıyordu.

İflas eden ve tarihin derinliklerinde yerini almaya yüz tutan Mersin İdman Yurdu’nun içinde bulunduğu durum Başta Sayın Metin Saltık Başkanımız olmak üzere Saltık Ailesinin yola çıkış felsefesinden ayrılarak şehir futbolunu hak ettiği değere taşıma hedefine dönüşmüş olacaktı. Bu yola çıkarken yanlarında gönül dostu, İdman Yurdu sevdalısı bir avuç yönetici ve kendilerine inanmış, güvenmiş gerçek taraftarlar vardı. 3.Ligin ilk sezonunda sahipsizlikten, ilgisizlikten, play-off yarı finalinde kaybedilen, lobisi bizden güçlü ve sahibi olan Ispartaspor mağlubiyeti ile bir yıllık tüm mücadelenin boşa gitmesi sonucu yıkıldığımız bir sezon oldu.

2. sezonumuzda yine sahipsiz, desteksiz, yalnız başına bir Metin Saltık ve yönetiminin onurlu mücadelesi ile geçen ama finalde Fethiyespor yenilgisi ile 2.Ligin kapısından dönerek yine yıkıldığımız ve umutlarımızın hüsrana dönüştüğü bir sezonu geride bıraktık. Ama bu travmalar Sayın Saltık’ı yıldırmamış ve mücadelesinden saptırmamıştı.

Ve 2022-2023 sezonuna Yeni Mersin İdman Yurdu unvanıyla, gururla ve coşkuyla başlayarak, şanlı ünvanıylacefakar Kırmızı Şeytanlarıyla, gece gündüz demeden binlerce kilometre yol katederek kazanılan şampiyonluk ve nihayet hayal ettiğimiz 2.Lige merhaba dedik.
Sayın Metin Saltık’ın ve İdman Yurdu mücadelesine inanmış yönetiminin bu 6 sezon boyunca verdiği emekler, büyük oranda başkanımızın finanse ettiği maddi fedakarlıklar, işinden, gücünden, ailesinden ve hayatından çalarak İdman Yurdu sevdasına adanmış bu zorlu ve sancılı süreci hep birlikte geride bırakmış bulunuyoruz.

Geldiğimiz noktada Yeni Mersin İdman Yurdu’muz hak ettiği üst liglere bir adım daha yaklaşarak 2.Lige adını yazdırdı. Bu mücadelede, emeği geçen başta taraftarlarımız olmak üzere herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ancak gelinen noktada Kulüp Başkanımız Sayın Metin Saltık, geçen sezonun bitimiyle beraber, 2.Ligde başarılı bir takım oluşturmak amacıyla başta Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere destek talebinde bulunmuş ancak yeterli destek, sahiplenme ve ilgiyi görememiş, yalnızlık hissinin de etkisiyle mücadele gücünü yitirmiş, yorulmuş ve Kulüp Başkanlığını bırakmaya karar vermiştir.

Öncelikle Sayın Başkanımıza, bu süreçte yakın çalışma arkadaşı olarak, çektiği tüm sıkıntıları, verdiği emekleri yaşadığı tüm olumsuzlukları en iyi bilen birisi olarak Mersin’e 2.Ligde Yeni Mersin İdman Yurdu’nu hediye ettiği, yüzyıllık bir ayıbı kapatarak Yeni MİY Tesisleri’ni ve Store Mağazasını kazandırdığı için bir Mersinli olarak şahsım adına teşekkür ederim.

Şunu belirtmem gerekir ki;Süper Amatörden 2.Lige giden bu zorlu serüvende Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, 2021-2022 sezonunda 200.000,-TL ve 2022-2023 sezonunda 3.400.000,-TL maddi destek sağlamıştır. Bunun dışında, defalarca ziyaret ederek maddi destek talebinde bulunduğumuz İlçe Belediye Başkanlarımızda en ufak bir maddi destek bulamadığımızı üzülerek belirtmek istiyorum.

Sayın Valimiz Ali Hamza Pehlivan, geçen sezon Loca satışlarımıza öncülük ederek 2.000.000,-TL civarı kaynak sağlamış ve başta Yeni Mersin İdman Yurdu ünvanımızı almakla beraber ihtiyaçlarımıza duyarlı davranmıştır.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odamız Kulübe 100.000,-TL destek vermiştir.

2022-2023 sezonunda yaklaşık 35.000.000,- TL olan bütçemizin, 3.400.000,- TL’si Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer tarafından, 2.000.000,-TL’si Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan’ın öncülük ettiği loca satışlarından, 1.000.000,-TL’si Exenpay tarafından sponsorluk bedeli, 3.000.000,-TL’si TFF tarafından yayın geliri, isim hakkı ve diğer gelirler, 3.500.000,-TL’si Yönetim Kurulumuz tarafından, 2.000.000,-TL’si Loca, kombine ve bilet satışlarından elde edilmiştir.Geri kalanı Sayın Başkanımız tarafından karşılanmıştır.

Bugün 2. Ligde 4-5 noktaya iyi transfer yaparak play-off potasında yer alabileceğimiz bir noktadayız.

Bundan sonraki süreçte Mersin’e sahip çıkılması Sayın Saltık’ın buraya kadar onurla ve gururla, menfaat elde etmeden fedakarlıklarıyla taşıdığı bayrağı daha yukarılara taşıyacak İdman Yurdu sevdalılarının sorumluluk alması ihtiyacı hasıl olmuştur.

Bu hafta sonu Bursa deplasmanında ilk maçımıza çıkmamız gerekiyor. Başkanımızın istifasını açıklamasının ardından bir hafta geçmesine rağmen halen kimse talipli olmamış ve ilgi göstermemiştir. Kulübü alacağı belirtilen, basında adı geçen kişilerle bir temasımız olmamış, dolayısıyla haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Takım müsabakaya çıkmadığında meydana gelecek olumsuzluklardan endişe duymaktayım. Vakit, onurumuz, gururumuzun, markamız ve ortak değerimiz Yeni Mersin İdman Yurdumuza artık sahip çıkma vaktidir. Yarın geç olmadan, büyük emeklerle buraya kadar taşınan İdman Yurdu’muza Kent Dinamiklerimizin sahip çıkması kaçınılmazdır.

Şunu açık yüreklilikle dile getirmem gerekir ki Sayın Metin Saltık Kulübü bırakmıştır. Bugün borçsuz harçsız tertemiz bir İdman Yurdu’nu Mersin’e hediye etmiştir.

Yerel basında Kulübü yıpratmayı kendisine amaç edinmiş bir gazetenin Fifa’nın Mersin İdman Yurdu’nun borçlarının Yeni Mersin İdman Yurdu A.Ş.’ninsirayet ettiğine ve Sayın Saltık’ın bu nedenle Başkanlık görevini bıraktığı iddiası geçeği yansıtmamaktadır. SpasDelev isimli Mersin İdman Yurdu’nun eski futbolcusunun açtığı dava Kulübümüzü ilgilendirmemekte olup bununla ilgili süreci başarıyla yönetmekteyiz.

Fifa’nın Türk Futboluna uygulamaya çalıştığı politika ile yükselmemizi engellemek amaçlanmaktadır. Bu bilinçle futbolumuzu çökertme politikasına karşı Türkiye Futbol Federasyonu’muzun gerekli tedbirleri alması konusunda uyarıyor ve göreve davet ediyorum.

Katılımınızdan dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.