DOLAR 32,5686 0.08%
EURO 35,0108 0.47%
ALTIN 2.431,910,37
BITCOIN 2092256-3,80%
Mersin
30°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Mustafa Gültak, “En fakir insan, en zavallı insan intihar eder mi ya!

Mustafa Gültak, “En fakir insan, en zavallı insan intihar eder mi ya!

ABONE OL
Haziran 2, 2021 14:59
Mustafa Gültak, “En fakir insan, en zavallı insan intihar eder mi ya!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 çocuk babası inşaat işçisi Abdullah Ertem, ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşamına son verdi. Konu Akdeniz Belediye Meclisinde de gündeme geldi. AKP’li belediye başkanı Mustafa Gültak, “En fakir insan, en zavallı insan intihar eder mi ya! O zaman memleketin yarısının intihar etmesi gerek. Yani fakirlik, borçlu olmak intiharın sebebi midir? O zaman Afrika’daki insanların her gün intihar etmesi lazım” dedi. AKP’li başkana göre hiçbir intihar ekonomik bunalımla ilgili değil!

Son zamanlarda ekonomik zorluklar, işsizlik nedeniyle intihar vakaları kayıtlara geçiyor. Bu vakalardan biri de Mersin’de, Akdeniz ilçesine bağlı Güneş Mahallesi’nde yaşandı. 6 çocuk babası inşaat işçisi Abdullah Ertem, evinde canına kıydı. Ailesi ve komşuları Ertem’in ekonomik sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Abdullah Ertem’in yoksulluk nedeniyle intihar etmesi Akdeniz Belediye Meclisinde CHP’li ve HDP’li meclis üyelerince gündeme getirildi, Ertem’in ailesine yardım yapılması talebi dile getirildi.

“TÜRKİYE’DE İLK KEZ İNTİHAR OLMUYOR”

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, konu üzerine söz aldı ve aynen şunları söyledi:

“Türkiye’de ilk kez intihar olmuyor. İntihar dediğiniz şey sonuç itibariyle kesinlikle ekonomiyle ilgili intiharlar olmaz. Gidin psikiyatristlerle, psikologlarla konuşun. En fakir insan, en zavallı insan intihar eder mi ya! O zaman memleketin yarısının intihar etmesi gerek. Dünyanın hepsinin intihar etmesi gerek. Yani fakirlik, borçlu olmak intiharın sebebi midir? Gidin psikiyatristlerle görüşün ya. Böyle bir sebep duymadım ben. Hindistan. Yüzde 80’i fakir, gülüyor. Pakistan, Afganistan. Afrika’ya gidin ya! Hepsi fakir. Bir tane zengin adam göremezsiniz ama intihar… Siz öyle bir şey yapıyorsunuz ki şimdi, intihar oldu, ekonomi kötü, Ak Parti kötü, o kötü, bu kötü. Ya buna da saygı duyuyorum bak. Sen öyle siyaset yapacaksın, ben ona cevap veririm. Yok ekonomi kötüye gitti, yok fakirlik nedeniyle intihar etti. O zaman Afrika’daki insanların her gün intihar etmesi lazım. İntiharın sebebi ekonomi değildir, para değildir. Kişinin psikolojik sorunlarıdır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.