DOLAR 32,3521 0.25%
EURO 35,1177 -0.15%
ALTIN 2.308,431,37
BITCOIN 22883873,00%
Mersin
22°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

MESİAD “HASAN ENGİN’LE YOLA DEVAM” DEDİ

MESİAD “HASAN ENGİN’LE YOLA DEVAM” DEDİ

ABONE OL
Mart 31, 2021 11:40
MESİAD “HASAN ENGİN’LE YOLA DEVAM” DEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) 16. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Hasan Engin yeniden Başkanlığa seçildi.

MESİAD Ermen Deniz Konferans Salon’unda yapılan genel kurul İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Ardından Divan Kurulu Başkanlığına MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, Divan Başkan Yardımcılığına Ayla Gündoğdu ve Fevzi Boyraz seçildi. Gündemin dördüncü maddesinde yer alan tüzük maddeleri değişikliği ve 15. Dönem Kurul rapoları oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra açık oylama ile yapılan seçimde yer alan tek liste oy birliği ile seçildi.

Seçimin ardından konuşan Hasan Engin yaptığı konuşmada kent için birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. MESİAD’ın kentimizde ve bölgemizde yürüttüğü projelere dikkat çeken Engin’in konuşmaların satırbaşları bu şekilde: 

MESİAD bugüne kadar onlarca projeye öncülük etmiş ve birçoğunun hayata geçirilmesini sağlamıştır. Mersin ve bölgemizin değişen hedefleri doğrultusunda sürekli projelerini güncellemektedir.  Şubat 2018 yılından bu yana 3 yılı aşkın süredir MESİAD’ımıza ve kentimize hizmet etmekteyiz. Düzenlediğimiz onlarca önemli etkinlik ile kentimizin ve bölgemizin sorunlarında çözüm yollarının takipçisi olduk.

Kentimizin ve bölgemizin geleceğinde önemli rol oynayacak yatırımların şantiye alanlarına defalarca ayak bastık. Her yatırımın durumunu yakından takip ederek, çalışmalarda sorun gördüğümüz yerlere müdahale ettik ve çalışmaların hızlanmasında yerel idareler ile hükümet nezdinde katkıda bulunduk.

“ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI KALKINMANIN ANAHTARI OLACAKTIR”

Kentimizin ve bölgenin Mersin Limanı’ndan sonra dışarıya açılan ikinci kapısı olacak Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda çalışmaları yerinde inceleyerek, açıklamalar yaptık. Basın gezileri düzenleyerek basın mensuplarının da birinci ağızdan bilgi almalarını sağladığımız Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın tamamlanması iş dünyası, kentimiz ve bölgemiz için ekonomik kalkınmanın anahtarı olacaktır.

“KARBOĞAZI’NIN KENT EKONOMİSİNE KAZANDIRILMASINI İSİTİYORUZ”

 MESİAD’ımızın önemli projelerinden olan Karboğazı bölgesinin turizme kazandırılması için yaz ve kış aylarında yerinde yaptığımız incelemeleri kamuoyu ile paylaşarak yerel yöneticilerin dikkatini çekmeye çalıştık. Bölgenin kaderini değiştirecek fizibilite taslağı hazırlayarak Çukurova Kalkınma Ajansı’na sunduk. Ancak imar planlarının Turizm Bakanlığınca onaylanmamış olması sebebi ile projemizi beklemeye aldık. İmar planlarının onaylanmasının ardından bu sahayı kent turizmi ve ekonomisine kazandırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Kış sporları, yayla ve kamp faaliyetlerine kazandırılması için çaba verdiğimiz Karboğazı ile ilgili görüştüğümüz Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Vahap Seçer bu konuda adım atacaklarını bildirdiler. 

OSB-otoban bağlantı yolunun tamamlanması, alın gişelerinin buraya alınması ve çevreyolu niteliği kazandırılması için yetkili kurumlar ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile defalarca görüşerek girişimlerde bulunduk. Kent trafiğinin rahatlamasını sağlayacak bu proje için İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında durumun aciliyetini kurumlara bildirme çabasını gösterdik.

“PAMUKLUK BARAJINI TAKİP EDİYORUZ”

Tarsus ilçesinin 30 km kuzeybatısında Berdan Nehrinin Pamukluk Çayı ve Cehennem Deresi kolu üzerinde sulama, içme suyu ve enerji maksatlı inşa edilen Pamukluk Barajının ön yüzey betonları bitmiş durumdadır. 37 köyü ve 184 bin dekar araziyi sulama suyuna kavuşturacak ve Mersin’e içme suyu temin edecek baraj çalışmalarını 4 defa inceleyerek çalışmaları kamuoyu ile paylaştık.

Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Projesi’nde yatırımların yapılması için inceleme, girişim ve çağrıda bulunduk. Tahsis sahiplerinin kentimizin kaderini değiştirecek projeye Çukurova Uluslararası Havalimanı ile eş zamanlı başlaması için basın mensupları ile geziler düzenleyip kamuoyunun ilgisini çekmek için açıklamalarda bulunduk.

Taşucu Seka Limanı’nın kapasitesinin arttırılması, Mersin Ana Konteyner Limanı’nın bir an önce Mersin’e kazandırılması gibi kentimizi ileriye taşıyacak birçok projenin takipçisiyiz. Projeleri her zaman gündemde tutarak, hayata geçirilmeleri için çaba sarf etmeye devam edeceğiz.

“MERSİNLİLER KENT MERKEZİNDE DENİZE GİREBİLECEK”

Özellikle denizden koparılan kıyı kenti Mersin’de insanların nefes almalarını sağlamak için “Mersin Nefes İstiyor” projesi kapsamında Mersin ve Ankara’da önemli girişimlerde bulunduk. Çabalarımız ve Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın katkıları sonucu atıl durumda olan Askerlik Şubesi, yıkılan Tevfik Sırrı Gür stadı ve Denizpark arazisini kapsayan 140 dönüm arazi Mersin’e yeşil alan olarak kazandırıldı.

Millet Bahçesi kapsamında yapılan proje sayesinde Mersinliler kent merkezinde denize girebilecek.

Pandemi dönemi ve son yıllarda yaşanan sağlık sorunları nedeni ile ilaç ve tıbbi bitkiler önem kazandı. MESİAD olarak Tıbbi İlaç ve Aromatik Bitkiler İhtisas OSB’nin kurulması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerden olumlu sonuçlar elde ettik. Yapılan Çalışmalar sonucu Orman Bakanlığı ile yer tahsisi için önemli bir aşamaya gelindi. MESİAD öncülüğünde hayata geçirilecek proje yüzlerce insana istihdam sağlayacak, katma değeri yüksek yeni ürünlerin ekilmesini teşvik edecek ve ülkemize katma değer oluşturacaktır.

“ÇUKUROVA ÇAĞDAŞ SANAT, KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI”NIN 1 NO’LU KURUCU ÜYESİYİZ”

Dünya inanç merkezlerinden biri olan Tarsus’un bu potansiyelini öne çıkaracak, bölgenin tanıtılması ve nitelikli tesislerin kazandırılması için çaba harcayacak Tarsus’ta kurulan “Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı”nın 1 nolu kurucu üyesiyiz. Geçtiğimiz hafta kurulumunu sağladığımız vakfımız kısa süre sonra çalışmalarına başlayacak.

MESİAD’ın, kentimizin ve sanayicilerimizin sesini daha iyi duyurmak amacıyla MESİAD TV’nin kurulumu sağladık. İnternet üzerinden 24 saat yayın yapan MESİAD TV şu anda yaptığımız genel kurulu da canlı yayın vermektedir. 

MESİAD 12. Yılın İş İnsanları Ödül Töreni, MESİAD 28. Yıl Balosu, üyelerimizin katılımıyla kent gündemiyle ilgili aylık rutin toplantılar düzenledik. Ülke ve kent gündemi ile ilgili etkinliklerde katılım ve açıklamalarda bulunduk.

Vefat eden üyelerimizin ve üye yakınlarımızı yalnız bırakmayarak yanlarında bulunduk. Ayrıca üye iş yeri etkinliklerinde üyelerimizin yanında olduk. İlk ve ikinci 500’e giren kuruluşlara tebrik ziyaretlerinde bulunduk. Bütün fuar açılışlarına katılarak, katılımcıların yanında olduk.

“KENTİMİZİN VE ÜYELERİMİZİN HER SORUNUNU DİLE GETİRDİK”

Üyemiz olsun olmasın kentin her iş insanın, üreten her kesimin yanında olarak dönen çarkların durmaması için güç vermeye çalıştık. 500’e yakın etkinlik ve program düzenledik. Pandemi döneminde içe kapanmak yerine, kentimizin ve üyelerimizin her sorununu dile getirdik.

İş dünyasının uzun zamandır beklediği 1/5.000 ve 1/1.000 Ölçekli Nazım İmar Planlarının bütüncül şekilde yapılması ve kentsel dönüşüm için defalarca basın yolu ile çağrılarda bulunduk. Yetkili kurumlar ile görüşmeler gerçekleştirdik.

Yerel yöneticilerden sanayi ve üretim alanlarının arttırılması için görüşmeler yaptık.

Kentimizin gelişmesinin önündeki sorunları kitapçık haline getirerek,2019 yerel seçimlerinden önce tüm parti adaylarına ilettik. Seçimlerden sonra da seçilen belediye başkanları ile görüşerek çözüm istedik. 

“MESİAD SİAD’LARIN ANA KARARGAHIDIR”

MESİAD SiAD’ların ana karargahıdır. TÜRKONFED’in ve bölge federasyonlarının varoluş kaynağı olan MESİAD kentteki birçok STK’nın omurgasını oluşturmuştur. 30 yıllık bir ömrü geride bırakan MESİAD, Mersin’in önemli oranda katma değer ve üretim sağlayan üyeleri ile bölgenin ekonomik omurgasını oluşturmaktadır. MESİAD; üyelerine dönük faaliyetlerinin yanında, başta Mersin olmak Çukurova Bölgesinin ve ülkemizin kalkınması için ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda projeler yürütmektedir.

İstikrar, Demokrasi, adalet ve hukukun üstünlüğü ilkeleri ışığında devletimizden beklentimiz; kutuplaşmadan uzak, her kesimin görüşlerine dayalı, herkesin kendini içinde bulduğu anayasal reformların hayata geçirilmesidir. Yolsuzlukla mücadele, orta gelir tuzağından kurtulma gibi birçok konuda adım atılması ülkemizin yararına olacaktır. Ülkemizin yatırım açısından güvenli liman olması için zaman kaybetmeden demokratik reformlar için acil adımlar atılmalıdır.

Komşu ülkelerimiz ve Avrupa ülkeleri ile yakın ilişki içerisinde olmamız, dış ilişkilerimizi geliştirmemiz, dünyayla entegrasyon ticaretimizi ve ekonomimizi güçlendirecektir.

“HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ KENTİMİZE VE ÜLKEMİZE KATKI SUNACAĞIZ”

Tüm bunların yanında dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemi ile birlikte ekonomik, sağlık, sosyal yaşam krizleri ortaya çıkmasına rağmen; çok sevdiğimiz kentimizin güzelleşmesi ve ülkemizin kalkınması için üstümüze düşen birçok görevi yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İş insanları gücünü toplumdan alan; toplumun verdiği enerji ile topluma değer katan bireylerdir. Bizler toplumsal değerleri ve toplumsal ihtiyaçları gidermek için çaba göstermekteyiz.

İş dünyası olarak; yaşadığımız bu günlerde, hayallerimizi ve umutlarımızı kaybetmeden, yaşanılan bu sürecin geçici olduğunun farkında olarak hareket ediyoruz.

MESİAD olarak inanıyoruz ki; Sanayici ve üreticilerimiz kısa süre içerisinde toparlanıp, panik yapmadan, birlik, beraberlik içinde, ülkemizin kalkınmasına her zaman olduğu gibi katkı sunacaktır. 

MESİAD olarak iş dünyasının ve kentimizin sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz.

MESİAD’ımızın 30. Kuruluş Yıldönümünü kutlayarak, vefat eden kurucularımıza, üyelerimize rahmet diliyor, yaşayan kurucularımıza, emek veren tüm başkan ve üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum.”

16 Dönem Yönetim Kurulu listesi:

Hasan Engin

Rıdvan Arıç

Ahmet Polat

Sibel İnandı

Ramazan Öz

Mehmet Ali Akdemir

Seyfetullah Işık

Bahattin Uzadalı

Ayla Gündoğdu

Mehmet Avcılar

Abuzer Yavuz

Kazım Altıoğlu

Sait Dervişoğlu

Osman Turan

Filiz Burakgazi

Gündoğdu: Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyeli değerlendirilmeli Çukurova ve Mersin’de yatırımların artmasıyla ülkemizin ihracatta daha fazla söz sahibi olacağını aktaran MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Dış ticarette ülkemizin gözde bölgelerinden Çukurova, daha fazla yatırım alarak Türkiye’nin gözbebeği konumuna gelebilir” dedi. Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) geçtiğimiz ay yapılan 17’nci olağan genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Adnan Gündoğdu, Çukurova Bölgesi ve Mersin yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Çukurova Bölgesinin üretim ve istihdamı ile ülkemize büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, bölgeye daha fazla yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi. MAJÖR KONUMA GELMEK MÜMKÜNDÜR Bölgenin geçen sene 16 milyar dolar ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, “Akdeniz Bölgesi tarımsal üretim ve ürün işleme açısından ülkemizin lider bölgesidir. Tarımsal ve sanayi ürünleri açısından ülkemizin yükselen değeri Çukurova’nın tarım kenti Mersin, muz, limon, çilek, erik, badem, keçiboynuzu, yenidünya, sakız kabak ve taze bakla üretiminde Türkiye birincisidir. 9 tarım ürününde ise ikinci sırada yer alan kentimiz, lojistik, liman, sanayi ve turizmde yatırımlar alması ile daha öne çıkabilir. Özellikle tarım ve sanayi üretiminin önem kazandığı günümüzde Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bölgede hemen hemen sektörde üretim var, üretim hacmini daha yukarılara taşımak, daha fazla pazarda söz sahibi olmak, majör konumuna gelmek mümkündür” dedi. ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ Doğru yatırımların yapılması, merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılması ve iş dünyasının yatırıma teşvik edilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Gündoğdu, “Ekonomik darboğazların yaşandığı, faiz gündemli yatırımların düşünüldüğü günümüzde iş dünyasının sanayi yatırımlarından kopmaması ve doğru yatırımların yapılması için resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın temasta çalışacağız. Birlikte hareket ederek ve hızlı bilgi paylaşımı ile işbirliğinde bulunacağız. Yaklaşan yerel seçimlerden sonra üretim ve istihdam odaklı bir kent gündemi oluşturmak için gayret edeceğiz. Bölgenin sosyo-ekonomik olarak kalkınması için büyük emekler harcayan MESİAD, bundan sonra da rolünü yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
Gündoğdu: Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyeli değerlendirilmeli  Çukurova ve Mersin’de yatırımların artmasıyla ülkemizin ihracatta daha fazla söz sahibi olacağını aktaran MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Dış ticarette ülkemizin gözde bölgelerinden Çukurova, daha fazla yatırım alarak Türkiye’nin gözbebeği konumuna gelebilir” dedi.  Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) geçtiğimiz ay yapılan 17’nci olağan genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Adnan Gündoğdu, Çukurova Bölgesi ve Mersin yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Çukurova Bölgesinin üretim ve istihdamı ile ülkemize büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, bölgeye daha fazla yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi.   MAJÖR KONUMA GELMEK MÜMKÜNDÜR Bölgenin geçen sene 16 milyar dolar ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, “Akdeniz Bölgesi tarımsal üretim ve ürün işleme açısından ülkemizin lider bölgesidir. Tarımsal ve sanayi ürünleri açısından ülkemizin yükselen değeri Çukurova’nın tarım kenti Mersin, muz, limon, çilek, erik, badem, keçiboynuzu, yenidünya, sakız kabak ve taze bakla üretiminde Türkiye birincisidir. 9 tarım ürününde ise ikinci sırada yer alan kentimiz, lojistik, liman, sanayi ve turizmde yatırımlar alması ile daha öne çıkabilir. Özellikle tarım ve sanayi üretiminin önem kazandığı günümüzde Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bölgede hemen hemen sektörde üretim var, üretim hacmini daha yukarılara taşımak, daha fazla pazarda söz sahibi olmak, majör konumuna gelmek mümkündür” dedi.  ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ Doğru yatırımların yapılması, merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılması ve iş dünyasının yatırıma teşvik edilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Gündoğdu, “Ekonomik darboğazların yaşandığı, faiz gündemli yatırımların düşünüldüğü günümüzde iş dünyasının sanayi yatırımlarından kopmaması ve doğru yatırımların yapılması için resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın temasta çalışacağız. Birlikte hareket ederek ve hızlı bilgi paylaşımı ile  işbirliğinde bulunacağız. Yaklaşan yerel seçimlerden sonra üretim ve istihdam odaklı bir kent gündemi oluşturmak için gayret edeceğiz. Bölgenin sosyo-ekonomik olarak kalkınması için büyük emekler harcayan MESİAD, bundan sonra da rolünü yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

Gündoğdu: Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyeli değerlendirilmeli Çukurova ve Mersin’de yatırımların artmasıyla ülkemizin ihracatta daha fazla söz sahibi olacağını aktaran MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Dış ticarette ülkemizin gözde bölgelerinden Çukurova, daha fazla yatırım alarak Türkiye’nin gözbebeği konumuna gelebilir” dedi. Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) geçtiğimiz ay yapılan 17’nci olağan genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Adnan Gündoğdu, Çukurova Bölgesi ve Mersin yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Çukurova Bölgesinin üretim ve istihdamı ile ülkemize büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, bölgeye daha fazla yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi. MAJÖR KONUMA GELMEK MÜMKÜNDÜR Bölgenin geçen sene 16 milyar dolar ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, “Akdeniz Bölgesi tarımsal üretim ve ürün işleme açısından ülkemizin lider bölgesidir. Tarımsal ve sanayi ürünleri açısından ülkemizin yükselen değeri Çukurova’nın tarım kenti Mersin, muz, limon, çilek, erik, badem, keçiboynuzu, yenidünya, sakız kabak ve taze bakla üretiminde Türkiye birincisidir. 9 tarım ürününde ise ikinci sırada yer alan kentimiz, lojistik, liman, sanayi ve turizmde yatırımlar alması ile daha öne çıkabilir. Özellikle tarım ve sanayi üretiminin önem kazandığı günümüzde Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bölgede hemen hemen sektörde üretim var, üretim hacmini daha yukarılara taşımak, daha fazla pazarda söz sahibi olmak, majör konumuna gelmek mümkündür” dedi. ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ Doğru yatırımların yapılması, merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılması ve iş dünyasının yatırıma teşvik edilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Gündoğdu, “Ekonomik darboğazların yaşandığı, faiz gündemli yatırımların düşünüldüğü günümüzde iş dünyasının sanayi yatırımlarından kopmaması ve doğru yatırımların yapılması için resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın temasta çalışacağız. Birlikte hareket ederek ve hızlı bilgi paylaşımı ile işbirliğinde bulunacağız. Yaklaşan yerel seçimlerden sonra üretim ve istihdam odaklı bir kent gündemi oluşturmak için gayret edeceğiz. Bölgenin sosyo-ekonomik olarak kalkınması için büyük emekler harcayan MESİAD, bundan sonra da rolünü yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.